Om Stutteri Hove

Stutteri Hove er et familiedrevet stutteri med ca. 35 heste af egen avl og opdræt. Dertil kommer pasning og ridning af heste udefra. Stutteriet er belliggende i det idyliske Thy, tæt op af nationalparken og Vesterhavet i Nordvestjylland.

Familien består af Povl og Gitte samt 4 børn, Elisa, Annika, Anders og Martin. Povl bruger alt sin tid på ridning og fremvisning primært af egne heste. Dette såvel for potentielle kunder som til skuer, kåringer, championater osv. Dertil kommer pasning af stutteriets avl og opdræt samt undervisning i ridesport. Gitte arbejder fuldtids som sygeplejerske og hjælper derudover med hestene.Luftfoto af stutterietLuftfoto af stutteriet
Stutteriet har 28 bokse samt 1 løsdrifsstald, med 3 store bokse til unghestene. Om sommeren går plagene på døgnfold på arealer tæt på stutteriet. Området er præget af granplantager, som giver god læ og skygge omkring foldene.

Omgangen med hestene er baseret på gensidig respekt, omsorg, konsekvens, tillid og tålmodighed. Hvert individ behandles specifikt ud fra dets individuelle egenskaber; kun derved kan vi skabe grundlaget for den fremtidige konkurrencehest.

Føllene lærer tidligt at blive trukket med, og derefter går de efter fravænning som 1- og 2-års i flokke, hvor de i høj grad opdrager hinanden. Hingsteplagene vurderes i løbet af deres andet leveår med henblik på evt. fremstilling til forbesigtigelse – alt efter kvalitet og udviklingsgrad. De, som skal til forbesigtigelse, forberedes ved trækketure i området, og de vænnes til at færdes i ridehallen samt til at løsspringe. De øvrige tilrides i foråret/sommeren i deres 3. år.

Hopperne tilrides som 3-års og fremstilles til sadelkåring. Derefter påbegynder de, som er udvalgt som fremtidige avlshopper, deres avlskarriere.