Nyheder 2012

Bronzemedaljehoppen Akita også opnået Elitestatus

Avlshoppen Akita anno 2012 netop opnået elitestatusAvlshoppen Akita anno 2012 netop opnået elitestatusStutteriet har netop fået udnævnt den 6 elitehoppe i rækken af avlshopper. Det er den 13 årige bronzemedaljehoppe Akita der er blevet optaget som Elitehoppe i Dansk Varmblod. Akita er efter Akinos, mf er Fernando. Både Akita´s mor og mormor er begge Elitehopper. Så Akita er således 3 generation af Elitehopper på Stutteriet.
Akita er en særdeles stabil avlshoppe, fået føl næsten hvert år og er bla. mor til guldmedaljehoppen Crelita og dermed mormor til årets hoppe 2012 Tirana. Se endvidere nyhedssiden...og siden under alvshopper, hvor der kan indhentes endnu flere oplysninger, herunder samtlige afkom.

The Champ reserve til Herning

The Champ og Povl ved EG-tegt i Ikast.
Foto Anette ToftThe Champ og Povl ved EG-tegt i Ikast.
Foto Anette Toft
The Champ blev ved egnethedstesten i Ikast placeret med 8.20 i snit. The Champ er efter Crelido og mor er bronzemedaljehoppen Akita.
Karakteren rakte til en reserveplads til unghestechampionatet i Herning 2013. The Champ deltog i Hingstekåringen år 2011.
The Champ er opdrættet og ejet af Stutteriet.

Don Spirit solgt til Belgien

Don Spirit og Susanna hos Stutteri Hove.Don Spirit og Susanna hos Stutteri Hove.Stutteriets 5 årige vallak Don Spirit er solgt til Belgien. Don Spirit er efter Don Shufro og mor er bronze medaljehoppen Akita mf er Akinos. Don Spirit er solgt til Susanna og Lydia van Raamsdonk.
Vi ønsker tillykke og glæder os meget til at følge equipagen.

Helgstrand har købt halvpart i Tirana

Andreas Helgstrand har købt halvpart i Tirana. Et samarbejde vi glæder os over og ser meget frem til.
www.Ridehesten.dk beskriver det således:
Også Andreas Helgstrand ser frem til at påbegynde arbejdet med den meget talentfulde unge hoppe.
- Det er en dejlig løs og blød hest at se på, skridt, trav og galop er helt super, den har en masse udstråling, den kan virkelig sige "her-kommer-jeg" når den kommer ind på banen, og så ser den ud til at have den helt rigtige nerve, fortæller Andreas Helgstrand, der ligeledes glæder sig at samarbejdet med Gitte Søgaard og Poul Hove.

Andreas Helgstrand forventer at det bliver ham selv, der skal varetage uddannelsen og fremvisningen af hoppen, og fortæller at det i første omgang er VM for unge heste, der skal arbejdes frem imod.

Læs meget mere om Tirana og Dansk Varmblod Equsana Eliteskuet i oktobernummeret af magasinet Ridehesten.


TIRANA ÅRETS DRESSURBETONEDE HOPPE 2012

Tirana, Povl og GitteTirana, Povl og GitteTiranaTiranaTirana og PovlTirana og PovlTirana og PovlTirana og Povl
GULDMEDALJE OG ÅRETS DRESSURBETONEDE HOPPE TIRANA.GULDMEDALJE OG ÅRETS DRESSURBETONEDE HOPPE TIRANA.Tirana blev til Eliteskuet udnævnt til ÅRETS DRESSURBETONEDE HOPPE I DANSK VARMBLOD ANNO 2012.
På www.varmblod.dk beskrives det således:

Årets dressurbetonede hoppe blev sidste års 2-årige vinderhoppe, Tirana fra Poul Hove og Gitte Søgaard i Snedsted. Også Tirana er ud af en medaljebehængt hoppestamme, og er trukket på guldmedaljehoppen Crelita. Dommerne beskrev hoppen i meget rosende vendinger som bl.a. ”En hoppe af fremragende type. Hun udstråler international kapacitet og går med stor aktion og konstant op-ad-bakke-tendens”. Hoppen fik rene 10-taller for type, overlinje og helhed."
Tirana nåede en super flot guldmedalje. Hun fik følgende karakteristik:
Glædeligt gensyn med årets 2 års hoppe, som har udviklet sig meget positivt siden sidste år. Helt igennem en fremragende type med international kapacitet. Hun er passende ædel, harmonisk og feminin, velrejst hals og et stort sadelleje. Hun har en yderst smidig overlinie og stærke og velstillede lemmer. Hun har en særdeles smidig bevægelse, med dejlig indundergriben og med stor knæ- og hase aktion. Hun bevæger sig dejlig op ad bakke. Hun deler højeste afprøvningsresultat med 8.95 point. Hun er kåret med 10 for type 10 for overlinien og 10 i helhed.
Helt igennem en fantastisk oplevelse og det er med stor stolthed at Tirana blev udnævnt til Årets dressurbetonede hoppe. Tirana er efter Temptation. Mor er guldmedaljehoppen Crelita mf. er Crelido. Tirana er 5 generation på stutteriet.
Se videoklippene nedenfor, som viser Tirana under rytter samt selve udnævelse til Årets Hoppe.
TiranaTiranaTirana og PovlTirana og PovlTirana og PovlTirana og PovlTirana og PovlTirana og Povl

Cassandra opnåede en flot sølvmedalje

Cassandra, ejer Poul Vestergaard og Povl.Cassandra, ejer Poul Vestergaard og Povl.3 års hoppen Cassandra opnåede ved Eliteskuet en flot sølvmedalje. Cassandra opnåede ved sadelkåringen i spring 8.75 og ved dagsafprøvningen 8.06 i dressur. Cassandra er efter Crelido mor er RDH hoppen Weltinde og morfar er Weltjunge. Cassandras oldemor er Female, der også er oldemor til Tirana. Cassandra er således ud af stutteriets hoppestamme. Cassandras helsøster opnåede sidste år bronzenedalje.
Cassandra blev fremvist i det dressurbetonede hold og fik store roser blandt andet for sin indundergriben og op ad bakke tildens i galop, samt de flotte afprøvningsresultater.
Ejer er Poul Vestergard, Hundborg. Vi ønsker tillykke med det flotte resultat.
Sølvmedaljehoppen CassandraSølvmedaljehoppen CassandraSølvmedaljehoppen CassandraSølvmedaljehoppen CassandraCassandra og PovlCassandra og PovlCassandra og PovlCassandra og Povl

2 års hoppen Céquina fremvist til Eliteskuet

2 års hoppen Céquina til Eliteskuet2 års hoppen Céquina til Eliteskuet2 års hoppen Céquina blev fremvist til Eliteskuet i det spring betonde hold. Cequina opnåede 8 i type, 8 i rammer, 8 i galop, 8 i helhed 8 i springteknik og 8.5 i springkapacitet. Hun blev beskrevet som højstillet, feminin, storrammet, men lidt sluttet hoppe. Springer lidt hektisk, men med sædeles stor kapacitet. Cequina er efter Crelido, mor er RDH hoppen A-rinna. mf er Akinos. Cequiná er opdrættet og ejet af Stutteriet.

Tirana bedste dressurbetonede hoppe i reg. 6.

Tirana og de igen stolte ejere. Reg.6 bedste dressurbetonede hoppe.Tirana og de igen stolte ejere. Reg.6 bedste dressurbetonede hoppe.Tirana og Povl. Dagens højeste afprøvning, kåret i RDH med 9 i helhed. Udtaget til Eliteskuet.Tirana og Povl. Dagens højeste afprøvning, kåret i RDH med 9 i helhed. Udtaget til Eliteskuet.
Tirana og Povl under dagens afprøvning i dressur.Tirana og Povl under dagens afprøvning i dressur.Tirana og Povl.Tirana og Povl.
Tirana blev ved reg. 6 sadelkåring i Ikast d. 24 august regionens bedste dressurbetonede hoppe. Tirana opnåede karakterene 9.5 i skridt, 9,5 i trav, 9,0 i galop 8,5 i ridelighed 9,5 i kapacitet og 8.0 8,5 ved fremmedrytter. Tirana fik 9 i helhed og blev af dommerne karaktiseret, at hun var en hoppe med international format.
Tirana sluttede med dagens højeste afprøvning og blev udtaget til Eliteskuet.
Tirana er efter stutteriets guldmedaljehoppe Crelita og far er Tailermade Temptation. mm. er bronzemedaljehoppen Akita og mmm er Female, der også er kåret med bronze samt opnået sølvmedalje for samling. Tirana blev sidste år Danmarks bedste 2 års hoppe i det dressurbetonede hold.
Se videoklippene nedenfor.

Cassandra udtaget til Eliteskuet.

3 års hoppen Cassandra. Fremstillet til 1 dags afprøvning og udtaget til Eliteskuet i dressur.3 års hoppen Cassandra. Fremstillet til 1 dags afprøvning og udtaget til Eliteskuet i dressur.Cassandra blev udtaget til Eliteskuet ved sadelkåringen i reg. 6. Cassandra blev fremstillet til 1. dags afprøvning og opnåede 8,04 i snit i det dressurbetonede hold. Cassandra er efter Crelido og mor er RDH hoppen Weltinde mm. er Female (kåret med bronze og opnået sølvmedalje for samling) Female er mmm til Tirana ( se ovenfor)
Cassandra er opdrættet og ejet af Povl vestergaard, Hundborg. Vi ønsker ejeren tillykke og ses til Eliteskuet.

Højgaardens Melua udtaget til Eliteskuet.

2 års hoppen Højgaardens Melua blev i Hjallerup d.25 august udtaget til eliteskuet i det dressurbetonede hold. Melua er efter Tailermade Temptation m. er RDH hoppen Amale. mf er Akinos. Melua´s mor er således en helsøster til Akita der er mormor til Tirana ( se ovenfor), Der er således 3 hopper udtaget til Eliteskuet ud at stutteriet´s Medéa stamme. (Tirana, Cassandra og Melua)
Melua er opdrættet og ejet af Brian Jensen og Lene Drejer, Thisted. Vi ønsker også her ejerne tillykke og ses til eliteskuet.

To nykårede RDH hopper opnåede flere 9 taller.

3 års hoppen Cassandra nykåret i RDH med to gange 9 i springningen.3 års hoppen Cassandra nykåret i RDH med to gange 9 i springningen.3 års hoppen Cindarella nykåret i RDH med 9 i ridelighed.3 års hoppen Cindarella nykåret i RDH med 9 i ridelighed.

Ved kåringen på Vilhelmsborg deltog Stutteriet med 2 hopper. Hoppen Cassandra opnåede 2 gange 8.5 i ridelighed, 8 i spring galop og to flotte 9 taller for teknik og kapacitet i løsspringningen. Cassandra er efter Crelido mf. er Weltjunge. Stort tillykke til ejeren Poul Vestergaard, Hundborg.
Den anden var hoppen Cindarella. Hun opnåede et super flot 9 tal af testrytteren i ridelighed samt 8 i springgalop. Cindarella er efter Crelido, mor er bronzemedaljehoppen Akita, mf. er Akinos. Medejer sammen med Stutteriet er Bente Korsgaard. Se videoerne nedenfor :).

Corinna opnået 90% i 5 års klasse

Bronzemedaljehoppen Corinna og Natasja Van den Bogaert opnåede i weekenden hele suveræne 90 % i Fei 5 års klassen. Karakterene var: Trav:9,2, Skridt 9.5 Galop 9.8, Ridelighed 7.5, Kapacitet og generelt indtryk: 9.0. Den hollandske dommer kommenterede ydligere at Corinna var en kommende Grand Prix hest. Stort tillykke til parret. Fornøjelse at følge herhjemme fra DK.
Corinna er ejet og opdrættet af Stutteriet. Hun er efter Crelido og mor er Elitehoppen La-rinna. mf er Loran.
Natasja med det flotte resultat 90%Natasja med det flotte resultat 90%Natasja og Corinna i 5 års Fei klassen i BelgienNatasja og Corinna i 5 års Fei klassen i Belgien

Hove´s Zako placeret i finalen.

Hove´s Zako nr 5 til følchampionatet.Hove´s Zako nr 5 til følchampionatet.Vores føl Hove´s Zako opnåede en flot 5 plads i finalen for de dressurbetonede hingsteføl ved Blue Hors følchampionat d. 30 juni.
Dommerne roste hans stærke overlinie og at han var særdeles velgående i alle tre gangarter.
Zako er efter Blue Hors Zack, mor er Elite og bronzemedaljehoppen Female, mf er Fernando.
Vi siger tak til Blue Hors for en super hyggelig dag.

Céquina udtaget til Eliteskue

Céquina udtaget til eliteskueCéquina udtaget til eliteskueVores 2 års hoppe Cequina er blevet udtaget til Eliteskuet. Céquina deltog i regions 5 og 6 hoppeskue på Stald Touborg; Viborg d. 3 juni og blev udtaget i det springbetonede hold. Far er Crelido, der blev årets hingst 2012, mor er RDH hoppen A-rinna, der er optaget i springhesteprogrammet. Mormor er bronze- og elitehoppen Larinna.

Der er nu født 3 hingsteføl og 1 hoppeføl på stutteriet.

Temptation hingsteføl m. BRDH Alexia HardsysselTemptation hingsteføl m. BRDH Alexia HardsysselTemptation hingsteføl, mor EBRDH LarinnaTemptation hingsteføl, mor EBRDH LarinnaMan er vel en dame...
tv. GRDH Crelita´s hoppeføl, f. Temptation og Larinna´s hingstefølMan er vel en dame...
tv. GRDH Crelita´s hoppeføl, f. Temptation og Larinna´s hingsteføl
Grænser prøves af...
th. hingsteføl mor EBRDH Female, f. Zack, +Larinna´sGrænser prøves af...
th. hingsteføl mor EBRDH Female, f. Zack, +Larinna´s

Firenze DVH 900 lejet ud.

Firenze DVH 900 og Gitte SøgaardFirenze DVH 900 og Gitte SøgaardAvlshingsten Firenze DVH 900 er nu lejet ud til Mademosegård, Jægerspris for bedækningssæsonen 2012. Firenze ejes af Gittes mor Ruth Søgaard. Firenze er bla.andet far til den kårede avlshingst Frez-bee Pari.
Firenze har indtil nu været opstaldet på Stutteri Hove, og kan fra nu af benyttes i avlen.

Tirana redet til Åbent hus på Katrinelund.

Tirana - Danmarks bedste 2 års- er nu tilredet og fremvist til Åbent Hus på Katrinelund.
Se www.aafoto.dk/2012/temptation-a.mp4 Tirana har på videoén kun været redet 10 gange !
Tirana er efter Tailermade Temptation og har guldmedaljehoppen Crelita til mor, mf er Crelido - Årets Hingst.
Vi siger tak til Katrinelund for at vi måtte fremvise vores stolthed.

Larinna nu også opnået Elitestatus

Elitehoppen Larinna EBRDH 5136Elitehoppen Larinna EBRDH 5136Stutteriet har nu fået anderkendt sin femte avlshoppe som Elitehoppe.
Det er bronzemedaljehoppen Larinna f. 12.04.1996. F. er Loran DVE. M. er Elitehoppen Akki (stutteriets stamhoppe) og MF. er Alibi DVE.
Larinna har 4 RDH kårede døtre, A-rinna som er optaget i springhesteprogrammet, Sorinna og Suprana som er efter Blue Hors Soprano og Corinna som er efter Crelido og kåret med bronzemedalje. Corinna er i ridning i Belgien hos en proff. rytter. Derudover har Larinna 3 sønner Cayman, Champ-siin og Creman. Alle efter Crelido. Larinna venter føl efter Temptation i år.

Afkom efter Elitehoppen Larinna

3 års hingsten Cayman 20123 års hingsten Cayman 2012Bronzemedalje hoppen Corinna til eliteskuet 2010Bronzemedalje hoppen Corinna til eliteskuet 2010Champ-siin som føl. Født 2010Champ-siin som føl. Født 2010Corinna og Povl til åbent hus på Katrinelund 2011Corinna og Povl til åbent hus på Katrinelund 2011

Avlerportræt af Stutteriet

Der henvises til hestemagasinet ridehesten 01/01-2012. Her forefindes en artikel omkring Stutteri Hove.

Tira vandt igen 01-08-2016 - 14:50

Tira blev bedste dressurbetonede hoppe i et stort 2 års hold i Hjallerup.... Læs mere

Annonce på Terminator 13-04-2016 - 08:00

Så har Wiegaarden lavet en flot annonce på Terminator... Læs mere

Terminator fik bedækningstilladelse. 10-04-2016 - 10:22

Vores fantastiske Hove´s Terminator opnåede 1 års bedækningsgodkendelse.... Læs mere

Zako sold to Australia 26-01-2016 - 22:07

Zako... Læs mere

Terminator selected for Herning 26-01-2016 - 22:01

Terminator is selected for the Stallion Show... Læs mere

Tatiana won a bronze medal 26-01-2016 - 21:57

Our 3 year old mare Hove´s Tatiana won a bronze medal at the Eliteshow... Læs mere

Alice Tarjan and Tiko won 26-01-2016 - 21:53

Alice Tarjan and Tiko won the Championships for 4 year olds in the US... Læs mere

Zako solgt til Australien 26-01-2016 - 21:10

Hove´s Zako er solgt til Australien.... Læs mere

Terminator udtaget til Herning 26-01-2016 - 20:29

Terminator blev ved forbesigtigelsen på Vilhelmsborg udtaget til hingstekåringen i Herning.... Læs mere

Tiko har gjort det igen !! 03-10-2015 - 10:37

Tiko har med sin amerikanske rytter Alice Tarjan vundet 4 års championatet i Devon med 89,6 %... Læs mere

Alice Tarjan og Tiko vinder af 4 års championatet i USA 23-08-2015 - 14:10

Sølvmedalje hoppen Tiko har med sin amerikanske rytter Alice Tarjan vundet 4 års championatet.... Læs mere

Hove´s Tatiana udtaget til Eliteskuet 12-08-2015 - 15:22

Hove`s Tatiana er udtaget til Eliteskuet med bla.andet 9 i ridelighed... Læs mere

Hove´s Tornado i Finalen 12-08-2015 - 15:13

Hove´s Tornado blev nr 5 i finalen på Katrinelund i holdet for dressurbetonede Hingsteføl... Læs mere

To brødre går nu Grand Prix dressur - med succes. 29-04-2015 - 22:18

Caprino og Charmeur går nu begge Grand Prix dressur. Caprino rides af Maik Kohlschmidt,; Helgstrand dressage og Charmeur rides af Sune Hansen i England.... Læs mere

Hove´s Terminator fremvist på Katrinelund 29-04-2015 - 22:04

Vores 3 års hingst Hove´s Terminator blev flot fremvist til Åbent Hus på Katrinelund. Povl havde kun redet hingsten i 14 dage, så det var med en vis spændning at Terminator skulle i byen første gang og så skulle vises under rytter....... Læs mere

1 2